Drop in Nederland

Snoep heb je in alle kleuren, maten en smaken. Maar welk snoep vinden wij in Nederland het allerlekkerste? 

Wat is meest populaire snoep soort in nederland?
Van alle soorten snoep is drop in Nederland absoluut het populairst. Drop wordt van alle snoepsoorten in Nederland dus het meest gegeten. Zelfs meer dan twintig procent van alle verkochte snoep is drop. In totaal gaat er voor miljoenen euro’s drop over de toonbank. Daarbij gaat het om alle soorten bij elkaar, zoals boerderijdrop, katjesdrop, muntendrop, honingdrop, laurierdrop, Engelse drop, dropsleutels, dropkabels, trekdrop, zoute schuinen, in pak, zak of zelf geschept. Wij Nederlanders zijn er dol op.

Wat is daarnaast populaire snoep?
Op een goede tweede plaats komt kauwgom. Winegums, fruitgums, gomballen en andere snoepjes met ‘gom’ zijn bijna net zo populair. Pepermunt, pastilles en andere mintsnoepjes staan op de vierde plek. Daarna komen snoepjes voor de keel, kauwbonbons, toffees en caramels en zuurtjes. Snoepen wordt gedaan door jong én oud.

Onderzoek naar snoepers
Er is een speciale organisatie die bijhoudt welk snoep het meest verkocht wordt. Dat is het Studiecentrum Snacks en Zoetwaren. De meeste snoepfabrikanten en snoepimporteurs in Nederland geven aan dit centrum door wat ze maken en verkopen. Zo komen ze te weten welk snoep het populairst is. 

Geniet, maar snoep met mate
Hou jij van drop en andere snoepsoorten? Let er dan op dat je niet de hele dag door snoept. Snoep zit boordevol suikers, wat niet goed voor je tanden. Algemeen is het advies niet vaker dan 4 keer per dag iets tussendoor te eten of drinken.