Snoep of drop bestellen bij Droptelegram is heel eenvoudig. Toch kan het voorkomen dat je bepaalde vragen hebt over het snoep, telegram, levertijden of iets anders. De meest gestelde vragen hebben we voor je verzameld en vind je hier terug.

Veel gestelde vragen

Bestellingen

Wil je naar meerdere adressen sturen? Dat kan. Bestel de gewenste artikelen, ga naar afrekenen. Bovenaan de pagina staan een checkbox, zodra je die aanvinkt kun je voor elk afzonderlijk artikel een adres opgeven. Dit werkt ideaal voor een aantal adressen (zo’n 5 tot 15 adressen)
Wil je verzenden naar een groot aantal adressen ookwel in bulk verzenden, dan is er de mogelijkheid het artikel te bestellen en per email een excel bestand te sturen of order hier en upload direct een excel bestand bij het artikel. Let op droptelegram is niet verantwoordelijk voor de correctheid van de adressen.

Inhoud droptelegram

De afmeting REGULAR is ter grootte van een A6 doosje (10,5 x 14,8 cm) en heeft een inhoud van max +/-250 gram. Iedere droptelegram kan in diverse formaten en inhoud worden besteld, zo ook de variant Regular. Afhankelijk van de inhoud (grote snoep stukken / kleine snoepstukken) verschilt de droptelegram dus in gewicht. De regular verpakking kan maximaal rond de 250 gram bevatten.
De afmeting XL is ter grootte van een A5 doosje (14,8 x 21 cm) en heeft een inhoud van max +/-500 gram. Iedere droptelegram kan in diverse formaten en inhoud worden besteld, zo ook de variant XL. Afhankelijk van de inhoud (grote snoep stukken / kleine snoepstukken) verschilt de droptelegram dus in gewicht. De XL verpakking kan maximaal rond de 500 gram bevatten.
De afmeting XXL is  de grootste variant. De afmeting van de XXL variant is zoals een A4 doos (21 x 29,7 cm) en heeft een inhoud van max +/-1000 gram aan snoep. Iedere droptelegram kan in diverse formaten en inhoud worden besteld, zo ook de variant XXL. Afhankelijk van de inhoud (grote snoep stukken / kleine snoepstukken) verschilt de droptelegram dus in gewicht. De XXL verpakking kan maximaal rond de 1kilogram snoep bevatten.

Verzending & levering

Droptelegram verstuurd haar pakketten als brievenbusdoos of als pakket. Een reguliere droptelegram zal binnen Nederland altijd als brievenbusdoos aangeboden worden.

Indien het als brievenbusdoos is verstuurd wordt er op reguliere dagen bezorgd met uitzondering van zondag,maandag en feestdagen. Bekijk altijd de website van de vervoerder voor de laatste informatie aangaande bezorgdagen en bezorgpogingen.

Betreft het een pakket naar het buitenland dan gelden de regels en bezorgpogingen conform de vervoerder. Bij de bestelling ontvang je vervolgens een link naar de vervoerder waar de voorwaarden te bekijken zijn.

Droptelegram is een op maat gemaakt product met als inhoud voedselwaren en suikerwaren. Om die reden is het, conform wetgeving, niet mogelijk de droptelegram te retourneren. Indien het ontvangen product niet naar wens is kijken we uiteraard graag samen naar een oplossing.

Met een naam als droptelegram en de smakelijke opdruk op de verpakking, kan het voorkomen dat men soms te wild is in het verwerkingsproces. Wie wordt er niet wild van al dat lekkers? Is jouw pakket beschadigd ontvangen? Maak dan een foto en neem binnen 1 dag na ontvangst contact met ons op, zodat we een passende oplossing kunnen verzorgen.

Bestellingen op werkdagen voor 12:00 worden dezelfde dag verzonden. De reguliere levering/bezorging bij de vervoerders is 24-48 uur. Mocht blijken dat er na 48 uur na verzending op werkdagen niets is ontvangen/bezorgd, neem dan direct contact met ons op via info@droptelegram.nl. Vermeldt daarbij het order nummer en de verstreken tijd, wij nemen dan direct contact op met de vervoerder om de droptelegram te achterhalen.

Helaas komt het in enkele gevallen dat de droptelegram is zoekgeraakt. De ene keer is het de postbode die zich niet kon beheersen, de andere keer de buren die het opgesnoept hebben. Begrijpelijk, want iedereen wil een droptelegram maar niet leuk voor verzender en ontvangen.

Geen zorgen. Meld het bij ons, wij doen dan nog even een laatste check bij de vervoerder (om te zien of er iets bekend is) en anders sturen een nieuwe op, zonder extra kosten.

Indien de postcode van het bezorgadres incorrect is gebleken dan is droptelegram.nl hier niet voor aansprakelijk en worden er kosten berekend voor het opnieuw aanbieden van de droptelegram.

Geld retourvragen is in dit geval niet mogelijk, omdat het bederfelijke en op maat gemaakte goederen gaat. De kaart is immers specifiek voor iemand geschreven en de snoep kunnen we niet nog een keer gebruiken, dat zou u zelf toch ook niet willen.

Voor bestellingen binnen Nederland zijn er geen verzendkosten indien het de normale brievenbusdoos betreft. Verstuur je een droptelegram naar het buitenland dan zijn er wel verzendkosten en gelden de regels van de vervoerder met betrekking tot bezorging en eventuele speciale douane vereisten.

De kosten en voorwaarden zijn sterk afhankelijk van het land waarnaar verzonden wordt. Deze kosten variëren van €10 tot €25. Bij het verzenden naar het buitenland hanteren we de kosten de betreffende (lokale) vervoerder.

Droptelegram maakt gebruik van diverse vervoerders zoals DHL, POSTNL of Fietskoeriers. in de bevestiging van de order staat een track & trace link van de vervoerder. Op de site van de vervoerder zijn de regels te lezen.

Droptelegrams worden standaard verzonden als brievenbusdoosjes ter grootte van A5, B5 of A4. in de regel passen deze door de standaard brievenbus. In een enkele geval zal dit niet passen en wordt het geleverd op een afhaalpunt of bij de buren. De droptelegram is zeer herkenbaar vanwege de unieke verpakking.

Let op: Droptelegram heeft geen invloed in de wijze van bezorging door de vervoerders.

Ja. Het is mogelijk om de snoep of cadeau naar het buitenland te sturen. Hier worden wel verzendkosten voor in rekening gebracht. Voor het verzenden van het snoep cadeau naar het buitenland, maakt Droptelegram gebruik van diverse vervoerders zoals DHL, POSTNL alsmede lokale vervoerders. Let op dat het versturen naar het buitenland vaak veel langer duurt en soms vertraging door douane kan oplopen. Wil je een 1 of meerdere pakketjes naar het buitenland sturen, stuur dan een mail naar welk(e) land(en) je wil versturen en wij vragen bij de vervoerder een schatting van levertijd op.

Een droptelegram wordt in Nederland verzonden als een brievenbusdoos en geldt derhalve als brievenbus post. In Nederland wordt brievenbuspost door bezorgd op dinsdag tot en met zaterdag.

Droptelegrams naar het buitenland en grotere pakketten worden verstuurd als pakketpost en worden derhalve bezorgd van maandag tot en met zaterdag. Kijk voor de meest recente bezorgdagen en voorwaarden op de site van de vervoerder.

Let op: Op zondagen en feestdagen wordt er niet bezorgd.

Bezorgdatum mogelijkheden

Droptelegram verstuurd haar pakketten als brievenbusdoos of als pakket. Indien het als brievenbusdoos is verstuurd wordt er op reguliere dagen bezorgd met uitzondering van zondag,maandag en feestdagen.

Indien het als pakket is verstuurd wordt het bezorgd op reguliere dagen met uitzondering van zondagen, maandagen en feestdagen.

Let op: de gekozen bezorgdatum is een voorkeursdatum van bezorging, het is geen garantie dat het ook op die dag wordt geleverd. Zeker tijdens drukke tijden, adviseren wij iets eerder te bestellen.

Het is nog niet mogelijk om een droptelegram op dezelfde dag te laten bezorgen. Kies je voor morgen? Let op. Dit kan alleen als je voor 12:00 besteld op werkdagen. Tevens kan droptelegram geen tijdlevering garanderen. Droptelegram is hiervoor afhankelijk van vervoerders zoals POSTNL of DHL.

Let op: tijdens drukke tijden kan uw droptelegram langer onderweg zijn. Hou hier rekening mee bij het aangeven van een voorkeursdatum voor bezorging.

Ja, het is tijdens het bestelproces is het mogelijk een datum in de toekomst te kiezen voor bezorging. Let op dit betreft géén garantie voor tijdige levering.

Droptelegram draagt zorg voor het correct en tijdig meegeven aan de vervoerder. Daarna is het aan de vervoerder om het te bezorgen, Droptelegram heeft geen invloed op eventuele vertragingen bij de vervoerder. Wij rekenen hiervoor op uw begrip.

Het is mogelijk een datum vanaf 2 dagen van te voren tot 2 maanden van te voren aan te geven. Wij sturen de droptelegram 1 tot 2 werkdagen voor de aangegeven bezorgdatum.

In geval van bekende vertragingen bij vervoerder proberen we hier rekening mee te houden en het soms eerder te versturen. Dit vanuit het oogpunt beter te vroeg dan te laat geleverd. Wil je dit niet dan dien je dit expliciet aan te geven bij de bestelling onder opmerkingen.

Droptelegram wordt verstuurd als brievenbuspost. Deze worden door de vervoerder bezorgd op werkdagen en zaterdagen. Zondagen en feestdagen zijn helaas niet mogelijk om te laten bezorgen.

Nee, helaas kan Droptelegram geen garantie geven op de bezorgdatum. Droptelegram werkt voor de bezorging samen met diverse vervoerders en heeft derhalve geen invloed op de bezorging.

Standaard geldt: op werkdagen voor 12:00 besteld is dezelfde dag verzonden. Bij een datum in de toekomst is het 1 of 2 werkdagen van te voren.

Afhankelijk drukte bij vervoerders geven we het eerder mee, vanuit het motto beter te vroeg dan te laat.

Betaling

Jazeker, de bestellingen kunnen online betaald worden. Voor de online betalingen maakt Droptelegram gebruik van betaalprovider Mollie. Op deze manier ben je verzekerd van een veilige betaalomgeving.
Per land zijn er verschillende betaalmogelijkheden.
NL » iDeal of Creditcard.
BE » MisterCash of Creditcard
Alle overige landen » Creditcard

Alleen bedrijven kunnen bij orders hoger dan €100 op rekening betalen. Wel vragen we vaak een aanbetaling of uiterlijk op de dag van levering de factuur te voldoen. Voor het op rekening betalen wordt er een reguliere factuur gestuurd met voor het gemak een betaallink. Deze factuur kan ook via bankoverschrijving worden voldaan.

Is de betaling mislukt dan wordt de droptelegram niet verstuurd. Alleen bij succesvolle betalingen wordt de bestelling van de droptelegram verwerkt en verstuurd.

Ja. Is de betaling geslaagd dan ontvang je direct een bevestiging van de bestelling.

Ja. Met de bestelling wordt een pdf factuur meegestuurd. Heeft u deze onverhoopt niet ontvangen, stuur dan een email en wij verzenden de pdf factuur alsnog.

Omdat de droptelegram een op maat gemaakt product is met bederfelijke zoetwaren is het niet mogelijk de droptelegram te retourneren en geld terug te vragen. Uiteraard kijken we wel graag naar een passende oplossing in het geval iets niet naar wens is.