Engelse drop in appeltaart smaak?

Lekkere Engelse drop bij Droptelegram

Verstuur nu heerlijke Engelse drop in een telegram via Droptelegram. Elk Engels dropje op zich is al een cadeautje aan smaken op zich. Daarom is een droptelegram met deze dropjes een echt feestje wat je binnenkrijgt door de brievenbus. Bestel nu een droptelegram vol met deze ouderwets lekkere snoepjes. Ontdek hier hoeveel voordeel je hebt door bij online snoepwinkel Droptelegram.nl te bestellen. 

Bestel Direct
Droptelegram Jamin CandyOnline Snoepdiscounter
Engelse drop 1KG € 11,95 € 12,50 € 7,98 (actieprijs) € 8,49
Extra kaartje Gratis Gratis Nee Nee
Cadeau verpakking Gratis Nee Nee Nee
Verzendkosten Gratis € 4,95 € 4,95 € 5,95
Brievenbuspost Ja Nee Nee Nee
Totaal € 11,95 € 17,45 € 12,93 € 14,44

Bespaar tot wel € 5 en bestel nu Engelse drop! 

Engelse drop, een kleurrijke drop traktatie

Wie kent dit lekkere snoep niet? En wie heeft er niet eens een zak maar zo naar binnen gewerkt? Want wat is er nu lekkerder dan een Engels dropje? Precies, dat zijn twee Engelse dropjes! Het snoepgoed heeft dan ook echt een eigen dropsmaak waar iedereen dol op is. Dit snoepje is door de smaak en de bont gekleurde snoepmix, daarom ook leuk om cadeau te geven. Bestel nu Engelse drop van topkwaliteit bij Droptelegram.

Bestel Direct

Bij toeval ontstaan

Uit het verhaal over het ontstaan van Engelse drop blijkt dat het lekkerste snoep soms bij toeval ontstaat. De Engelse drop wordt al heel lang gemaakt volgens oud recept. Dit snoep komt ook inderdaad echt uit Groot Brittannië, uit Sheffield om precies te zijn. De samenstelling van al de verschillende dropsoorten door elkaar, ontstond bij toeval in 1899.

Vertegenwoordiger Charles Thompson van suikerwarenfabrikant Bassett had per ongeluk wat verschillende dropsoorten bij elkaar gedaan voor een klant om te zien en te proeven. Deze klant had niet door dat het een vergissing was, integendeel: hij was meteen enthousiast over de bijzondere samenstelling en smaken. Hij vond de mix zo interessant, dat hij besloot dit in deze samenstelling te kopen. De mix van gekleurde dropjes kreeg de naam Liquorice Allsorts en is sindsdien een hit.

Een unieke mix van ingrediënten

De precieze samenstelling van Engelse Drop blijft natuurlijk een geheim recept. Maar verschillende ingrediënten zijn wel bekend. Zo zit er in Engelse Drop zoethout. Dit is een van de hoofdbestanddelen van de drop in de Engelse dropjes. Verder bevat Engelse drop suiker, kokos en een jelly gemaakt van anijszaad. Met name de combinatie van kokos met dropsmaak is bijzonder en daarom ook geliefd.

De kokos en de anijs proef je duidelijk als je Engelse drop snoept. Deze voedingsstoffen geven de specifieke smaak aan de Engelse drop. Verder zit er gelatine in en stoffen die de vrolijke kleuren aan het drop geven. Per dropje verschilt de samenstelling, maar dat proef je zelf natuurlijk ook al.

Bestel Direct

Een mascotte van Engelse drop

De mascotte van Bassett is zelfs van Engelse drop gemaakt. Het figuurtje heeft de naam Bertie Bassett en is helemaal opgebouwd uit verschillende soorten Engelse dropjes. Het gezicht is het ronde roze snoepje wat ook de naam Bertie Basset of jelly cake heeft. De smaak van de Berties is anijs. Bertie Bassett is in de UK een soort nationale held. Dit is vergelijkbaar met figuren uit Nederland zoals bijvoorbeeld Flipje Tiel.

Engelse drop in Nederland veel zoeter

Waar de smaak van drop niet overal ter wereld wordt gewaardeerd, is dat voor de Engelse drop anders. De Engelse drop is op veel plaatsen in de wereld geliefd, zoals bijvoorbeeld in Scandinavië. Hier heet deze dropsoort Engelsk Konfekt of Lakrikskonfekt. Maar ook in Zuid Afrika of Portugal is dit een populaire snoepsoort. Dit snoep heet in Engeland overigens Liquorice Allsorts. De smaak van Engelse drop kan overigens per land wel wat verschillen. Het wordt soms wat aangepast aan de snoepgewoontes en smaken in het land. Zo is de Engelse drop in Nederland veel zoeter.

Bestel Direct

Weet jij de namen van de Engelse dropjes?

De kracht van Engelse drop zit hem in de samenstelling van opvallende smaken en kleuren.  Naast de Bertie Bassetts zijn er natuurlijk nog veel meer dropsoorten. De “officiële” versie bestaat onder andere uit de zogenaamde vierkante Sandwiches of Nuggets met een laagje roze, oranje, bruin of wit in het midden dan aan beide zijde een laagje drop en dan een gekleurd laagje. De Double Decker Sandwich is een extra dikke kubus van witte laagjes en droplaagjes.

Dan heb je de rondjes in geel of roze met in het midden drop. Deze Chips hebben verder geen bijnaam. Natuurlijk ken je ook de Liquorice Cream Rock met de staafjes met een droplaagje aan de buitenkant en in het midden gekleurd snoep. Dan heb je nog de staafjes van puur drop. Dit zijn de Liquorice Cuttings. De kleine platte ronde snoepjes, de zogenaamde Spogs, zijn met spikkels bedekt in roze of blauw. De binnenkant is van een soort anijsjelly gemaakt. Engelse drop is altijd zacht snoep wat je makkelijk kunt doorbijten. Alleen bij de Spogs zijn de spikkels hard en knapperig.

Bestel Direct

Appeltaart smaak & 1105 kilo zware engelse drop

Heb je ooit een Engels dropje wat naar appeltaart smaakt geproefd? Door de tijd heen is er met name door de Engelse producent Bassett veel geëxperimenteerd met allerlei smaken. Zo heeft Allsorts ooit een smaak gelanceerd met cheesecake smaak gehad. Met de appeltaart smaak werd deze smaak verkocht onder de naam Dessert Liquorice. Er is verder zelfs een editie geweest met rood fruit.

Hierbij zat onder andere de smaak met blauwe bessen en aardbeien. Welke smaak zou jij nog wel eens willen proeven? Of hou je meer van de ouderwets lekkere Engelse drop smaken? Het grootste dropje van dit soort ooit is overigens door RJ’s Licorice in Nieuw Zeeland in 2016 gemaakt. De sandwich nugget van lime en droplaagjes woog maar liefst 1105 kilo!

Nu Bestellen

Engelse drop van Nederlandse makelij

Basset’s is natuurlijk wereldwijd een van de bekendste producenten. Basset’s is dan ook te bestellen in Nederland. Maar ook in Nederland zelf wordt door een aantal merken eigen Engelse drop uitgebracht. Venco, niet onbekend onder de dropliefhebbers, produceert ook sinds jaar en dag Engelse drop. Red Band heeft ook haar eigen versie. Klene is met Venco een van de oudste dropmakers van Nederland en een van de bekendste producenten.

Engelse Drop Merken

Ruim 23 jaar voor dat de Engelse dropmix ontstond in Engeland, was op een zolder in Rotterdam Johannes Coenrades Klene al bezig met het ontwikkelen van snoep in de vorm van suikerwerkschuimpjes en jujubes. Hij wilde, net als Bassett in Engeland, kwaliteitssnoep creëren. Deze dropjes is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de klassiekers in het assortiment van Klene. Klene gaat trouwens nog steeds voor kwaliteit in snoep. Verder vind je geen kunstmatige toevoegingen aan het snoep.

Bestel Direct

Engelse drop per post verzonden

Droptelegram is de online snoepwinkel van Nederland die betaalbaar en snel jouw droptelegram verzend. Hier vind je snel online het lekkerste snoep om te bestellen en als cadeau te verzenden. Snel bestelt, is ook snel verzonden. Want bestel je voor 12.00 uur ‘s middags, dan wordt je droptelegram dezelfde dag nog verzonden. Soms ben je namelijk niet in de gelegenheid ergens zelf langs te gaan met een verjaardag of om iemand beterschap te wensen. Droptelegram biedt je dan de mogelijkheid jouw boodschap letterlijk op  smaakvolle wijze over te brengen.

Een droptelegram vol Engelse drop

Een kilo smaakvolle Engelse drop wordt zo verpakt, dat het door de brievenbus kan. Je telegram wordt dus altijd bezorgd en de persoon naar wie je het stuurt, hoeft niet thuis te zijn en open te doen. Dat is dus altijd een verrassing! Het scheelt bovendien behoorlijk in de kosten, omdat bezorging nu per briefpost gaat en niet als pakket. Je krijgt dus lekker veel drop voor minder geld.

Bestel Direct

Engelse Drop in stijl verpakt

Als je thuis een pakketje van Droptelegram op je deurmat vindt, wordt je vanzelf vrolijk. Alles wordt in een vrolijk gekleurde cadeauverpakking gedaan. Het is dus meteen duidelijk dat dit een leuk cadeautje is om te openen. Bij het telegram kun je als je Engelse drop of iets anders besteld, een mooi kaartje kiezen. Hierop kun je een groet of een persoonlijk boodschap zetten voor de ontvanger van dit lekkere telegram.

Andere smaakvolle snoepkeuzes

Wil je ander snoep in je telegram versturen in plaats van Engelse drop? Dat kan allemaal. Want naast deze dropjes heeft Droptelegram diverse mogelijkheden. Je hebt de keuze uit diverse soorten snoep. Daarnaast zijn er ook koekjes en chocolade waaruit je uit kunt kiezen. En wat dacht je bijvoorbeeld van zoute drop? Zoute drop is voor de echte dropliefhebber een heerlijk geschenk. Je kunt de zoute drop in diverse soorten en hoeveelheden versturen.

Zo heb je lekkere Heksehyl Salmiak Drop of allerlei dropsoorten van bekende merken als Klene. Iemand voor een koekje bij de koffie uitnodigen, doe je met een droptelegram gevuld met lekkere koekjes. Ook hierin heb je ruime keuze in het assortiment van Droptelegram. Van stroopwafels tot chocolate chip cookies worden vers bezorgd in een vochtwerende verpakking. Voor de chocofreaks is een chocolade pakket natuurlijk een aanrader! Lekkere luxe is de chocoladeproeverij met 6 smaken chocolade van Tony Chocolonely.

Bestel Direct

Gratis Verzending

Droptelegram bezorgt door het hele land droptelegrammen gevuld met een persoonlijke boodschap en een smaakvol cadeau. Ook bezorging in België behoort tot de mogelijkheden. Een droptelegram is een uniek cadeau voor een unieke prijs. Want bij Droptelegram scheelt het versturen van een snoeptelegram al gauw zo’n € 5 vergeleken met concurrenten. Dit komt onder andere doordat er voor bezorging of een mooie verpakking geen extra kosten in rekening worden gebracht. Voordelig een mooie en smaakvolle felicitatie of andere boodschap bezorgen doe je dus via Droptelegram.

Bestel Direct

Voordeel en bestelgemak

Naast de voordelig prijs zijn er nog meer redenen om een Droptelegram te versturen. Hier zijn de 3 grote voordelen voor jou op een rij, als je jouw Droptelegram bestelt:
– Vandaag voor 12.00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.
– Je telegram wordt gratis overal in Nederland bezorgd.
– Veilig betalen met IDEAL of creditcard
– Gratis keuze uit diverse design verpakkingen

Bestel nu & bespaar tot wel € 5 op Engelse drop

Lees ook:
» Historie van Engelse Drop
» Snoepjes voor jong en oud
» Droptelegram alternatief voor Jamin

Geef een reactie