De leukste en meest bizarre lolly feitjes

De leukste en meest bizarre feitjes over lolly’s

Ontstaan van lolly’s

Op Historianet kun je het hele verhaal lezen over het ontstaan van de lolly en andere snoepjes, maar we hebben het hier al even voor je samengevat. De lolly zoals we die nu kennen is in 1908 in Amerika uitgevonden door George Smith en in 1931 liet hij de naam vastleggen, een beroemd renpaard genaamd LollyPop was zijn inspiratie voor de naam. Maar wist je dat de oermens 200.000 jaar geleden ook al lolly’s had? Die gebruikte namelijk een stokje in een bijennest stak om de honing eraf te kunnen likken. Slim he!

Lollies Bestellen

Wanneer zijn Chupa Chups ontstaan?

Iedereen kent het bekende merk Chupa Chups wel, maar wanneer zijn de Chupa Chups eigenlijk ontstaan? In 1958 ontstond de Chupa Chups lolly, verzonnen door de Spaanse snoepliefhebber Enric Bernet. Het idee van de lolly was dat er zo een einde zou komen aan de plakkerige rotzooi die kinderen maakten van snoepjes.

Wat maakt lolly’s zo populair

Zoals hierboven al beschreven zijn lolly’s voor ouders populair, omdat het de handen van de kinderen schoonhoudt. Voor kinderen (en volwassen ook) natuurlijk vanwege de lekkere smaak en dat het even duurt voordat deze op is. Je hebt er echt even genot van, terwijl normale snoepjes of dropjes na 1 a 2 keer kauwen direct op zijn.

Lollies Bestellen

80 miljoen lolly’s per jaar in Nederland

Lolly’s komen veelal in platte, ronde & ovale vormen. En lolly’s zijn een van de meest populaire snoepjes, want wist je de grootste lollyfabriek van de Benelux, Holland Foodz in Oosterhout, jaarlijks zo’n 80 miljoen lolly’s produceert.
#Meer dan 127 lolly smaken Lolly’s zijn er in ontzettend veel soorten en smaken, zo bestaan er lolly’s met dropsmaak, salmiaksmaak, chocoladesmaak en natuurlijk de kauwgomlolly’s. Nog bekender zijn misschien wel de lolly’s met diverse fruitsmaken. In totaal bestaan er wel meer dan 127 lolly smaken.

Bekendste merk lolly’s

Op dit moment zijn de Chupa Chups lolly’s veruit het bekendste merk lolly’s en het meest populair onder de lolly’s. Populaire lolly smaken zijn de lolly fruitsmaken aardbeien en kers, maar ook de lolly met colasmaak is erg populair. In totaal worden er wereldwijd jaarlijks zelfs zo’n 4 miljard Chupa Chups lolly’s geproduceerd in 40 verschillende lolly smaken.

Lollies Bestellen

Top 5 lolly soorten & smaken

  1. Lolly’s met aardbei smaak
  2. Lolly’s met Kers smaak
  3. Lolly’s met cola smaak
  4. Lolly’s met kauwgom
  5. Salmiak lolly’s

Naast deze top 5 zijn er ook nog de hartjes lolly’s die populair zijn voor momenten zoals valentijn of op een ander moment een geliefde te verassen met lolly’s. Een ander zeer geliefde lolly zijn de fruit lolly’s, deze lolly’s zijn niet alleen populair vanwege de smaak maar ook vanwege de mooie opdruk. Iedere fruit lolly is namelijk voorzien van een fruit opdruk zoals een ananas of aardbei.

Lollies Bestellen

Wat zijn de meest rare lolly smaken?

Met meer dan 127 verschillende lolly smaken, moeten er bijna ook wel een paar rare lolly’s tussen zitten. Online snoepwinkel Droptelegram is op onderzoek gegaan en is een hele hoop verschillende soorten lolly’s tegengekomen en er komen ook nog steeds meer soorten bij. Lolly producenten variëren met name in de smaak van lolly’s. Onder deze nieuwe smaken zitten ook smaken waar je niet direct aan zou denken. Zo zijn er in Nederland lolly’s met absint smaak te koop. In deze lolly zit anijs, absint balsem, venkel en thujon.

Hotlix Lolly, klinkt sexier dan het is

In Amsterdam en wellicht ook daarbuiten zijn er zelfs wietlolly’s te koop. En wat te denken van lolly’s met insecten die te verkrijgen zijn in Amerika. De Hotlix lolly is daar een voorbeeld van, deze bevat rupsen, schorpioenen, krekels en mieren. En daar blijft het niet bij, in Amerika is er zelfs een ‘moedermelklolly’ op de markt gebracht. De bevat dan wel geen echte moedermelk, maar heeft wel deze smaak.

Waar online lolly’s kopen

Lolly’s zijn te koop bij tankstations, supermarkten en bij (online) snoepwinkels. Qua prijs voor een lolly ben je het duurste uit bij de tankstations, omdat de lolly’s hier per stuk worden verkocht. Voor de beste prijs kun je lolly’s beter kopen bij de supermarkten of online snoepwinkels.

Online snoep bestellen

Online snoepwinkel droptelegram.nl

Online snoepwinkel droptelegram heeft een ruim assortiment aan snoepgoed zoals drop, chocolade en natuurlijk lolly’s. Bekijk hier welke lolly’s verkrijgbaar zijn bij online snoepwinkel droptelegram.nl

Lees ook:
» Wat geef jij dit jaar voor valentijn?
» Droptelegram als alternatief voor jamin
» Gemak van online snoep bestellen

Geef een reactie