In deze landen eet men drop

drop consumptie in nederland

Weet jij in welke landen nog meer drop wordt gegeten?

Vraag jij je wel eens af of wij Nederlanders de enige zijn die dit snoepje eten? En of drop wel echt alleen in Nederland wordt gegeten? Online snoepwinkel Droptelegram is het gaan uitzoeken en heeft antwoorden gevonden.

Drop wordt niet alleen in Nederland gegeten. Drop is namelijk ook populair in andere Europese landen, zoals Duitsland, Engeland en Scandinavië, maar ook in Portugal houdt men van soortgelijke snoep. De drop consumptie ligt in de landen echter wel lager dan in Nederland. in Nederland zijn en blijven we koploper in het eten van dit heerlijke zwarte snoepje.

Spanje produceert het meeste

Wie had dat gedacht? Uit een onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat niet Nederland maar Spanje het land is waar de meeste drop wordt gemaakt. Spanje heeft daarmee Nederland van de eerste plaats geschopt. In Nederland eten we er dus het meeste van, maar de productie komt uit een ander land.

Spanjaarden zelf eten bijna geen drop

Zo’n 35% van alle drop die gegeten wordt in Europa wordt gemaakt in Spanje terwijl 19% gemaakt wordt in Nederland. Het vreemde is echter dat de Spanjaarden het bijna niet eten en dus wordt alles geëxporteerd naar Nederland, Duitsland en diverse Scandinavische landen. Die weten er vervolgens wel raad mee.

Dus wie dacht dat Nederland nummer 1 was in het produceren van dit snoepje komt bedrogen uit. We zijn er absoluut dol op en eten er veel van, maar Spanje is de nummer 1 qua productie en levert het snoepje aan heel europa. Nederland is overigens wel weer groeiende in de productie en kent meer authentieke producten.

Nu Bestellen

This entry was posted in Blog and tagged .

Geef een reactie