De historie van harlekijntjes drop

De zachte Harlekijntjes zijn meteen te herkennen aan het harlekijn gezichtje op de ronde dropjes. Echte Nederlandse drop met een kenmerkend zachte bite. Vol van smaak, zoet of zout. Niet voor niets zeer geliefd bij de dropetende Nederlanders. Harlekijntjes drop ontbreekt dan ook niet in de webshop van Droptelegram. Hoogste tijd om eens wat meer te weten te komen over de bijzondere Harlekijntjes. Lees je mee?

Direct Bestellen

De eerste Harlekijntjes

De eerste Harlekijntjes dropjes worden halverwege de 20e eeuw gemaakt in de dropfabriek in Nijkerk. Deze fabriek was ooit onderdeel van de NV Zaanlandsche cacaofabriek, maar is in die tijd een onderdeel van Baronie-de Heer. Baronie kennen we vooral van de chocolade en bonbons, maar in deze fabriek worden dropjes gemaakt. De snoepjes hebben dan al de typische gezichtjes. Dropliefhebbers zijn er meteen dol op.

Festivaldi dropfabriek

In 2005 koopt de toenmalige directeur Peter van de Meulen de dropfabriek uit bij Baronie. Onder de naam Festivaldi gaat de Nijkerkse dropfabriek zelfstandig verder. Harlekijntjes wordt als merk verder ontwikkeld. Er worden dropjes in verschillende smaken gemaakt. Het merk wordt steeds bekender en is tegenwoordig behoorlijk populair bij dropliefhebbers.

Direct Bestellen

Meest gegeten dropjes

Dat Harlekijntjes drop in de smaak valt, blijkt wel uit het feit dat het naar volume de best verkochte drop in Nederland is. Deze dropjes onderscheiden zich door hun unieke zachte bite. Ook de rijke smaak is heel toegankelijk en geliefd bij veel mensen. Dit snoepgoed is een echte traktatie, het hapt lekker weg.

Soorten Harlekijntjes drop

De bekendste en meest verkochte varianten zijn de zoete en zoute Harlekijntjes. Inmiddels zijn er ook andere smaken verkrijgbaar, zoals gemberdrop, salmiakdrop en fruitgum. De zoete en zoute dropjes worden toch nog steeds het meest gegeten. Alle soorten hebben de typische zachte structuur die zorgt voor een heerlijk mondgevoel. Ook hebben alle dropjes dezelfde vorm: rond met het harlekijn gezichtje er op. Dat maakt de snoepjes heel herkenbaar.

Direct Bestellen

De smaak van Harlekijntjes drop

De verschillende varianten hebben allemaal hun eigen smaak. Ga jij voor de heerlijk zoete drop of hou je meer van hartig zout? Bijzonder is de zachte structuur die alle Harlekijntjes hebben. Stevig van buiten en zacht, smeuïg van binnen. Misschien eet je liever harde drop, die taaier is en waar je meer op moet kauwen. Dat is een kwestie van smaak. Maar als jij van zacht houdt, dan is dit de perfecte drop voor jou. Deze dropjes bijt je zo door, ze vallen in je mond uiteen als je er op kauwt. De dropjes zijn wat dikker en liggen lekker in je mond. Je proeft meteen de subtiele, maar toch krachtige dropsmaken.

Beste kwaliteit drop

Harlekijntjes drop is snoepgoed van de beste kwaliteit. Zorgvuldig bereid van goede ingrediënten. Gemaakt met enkel natuurlijke kleur- en smaakstoffen, geen onnodige toevoegingen. De dropjes worden door Festivaldi helemaal huisgemaakt in hun fabriek in Nijkerk. Ambachtelijke productie en een authentiek, geheim recept zorgen voor de bijzondere zachtheid en heerlijke smaak van deze dropjes.

Direct Bestellen

Drop eten voor het goede doel

Het was nog nooit zo makkelijk om iets goeds te doen door te snoepen. Harlekijntjes steunt al sinds 2005 Cliniclowns. Er wordt 1% van de omzet gedoneerd aan dit goede doel. De Cliniclowns bezoeken zieke kinderen in ziekenhuizen en instellingen en zorgen voor wat afleiding en plezier. De kinderen kunnen door de Cliniclowns weer even kind zijn. Een bijzonder goed doel, waar jij ook aan bijdraagt door de lekkere dropjes te eten. Zo kun je zeker met een goed gevoel genieten van Harlekijntjes drop.

Harlekijntjes drop bij Droptelegram

De zoete en zoute Harlekijntjes zijn bij Droptelegram verkrijgbaar. De smakelijke dropjes worden mooi verpakt in een geschenkdoos. Een goed idee om eens een doosje drop cadeau te doen. Met de leuke verpakkingen hoef je er nog niks meer aan te doen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het cadeau meteen bij de ontvanger te laten bezorgen. Of je bestelt ze lekker voor jezelf en vult je snoeppot aan met deze overheerlijke dropjes.

Direct Bestellen

Harlekijntjes drop online bestellen

Bestel een portie van je favoriete drop bij Droptelegram. Klik hier om meteen naar onze webshop te gaan. Als je voor 12.00 bestelt, wordt het dezelfde dag al verzonden. Het is ook mogelijk een datum in de toekomst te selecteren. Snel en makkelijk, want je hoeft er de deur niet voor uit.

Geef een reactie