Pepernoten of Kruidnoten

Sinterklaas Telegram Kruidnoten Strooigoed mix

Wat is het verschil tussen Pepernoten en Kruidnoten?

Dat is de vraag die velen bezig houden tijdens Sinterklaas of wanneer ze rond augustus / september al weer in de winkel liggen. In dit artikel vertellen we je meer over het verschil tussen pepernoten en kruidnoten.

Pepernoten zijn een soort Nederlands koekje. Ze zijn meestal rond en hebben een zachte, zandkoekachtige textuur. Pepernoten zijn het meest populaire type Nederlandse koekjes rond sinterklaas. Ze zijn gemaakt van meel, boter, suiker en kaneel.

Kruidnoten daarentegen zijn een ander soort Nederlands koekje. Kruidnoten zijn meestal rond en hebben een harde, knapperige textuur. Kruidnoten is een ander populair type Nederlandse koekjes rond sinterklaas, dat meestal wordt gemaakt van bloem, boter, suiker en kardemom of kruidnagel.

Het recept voor kruidnoten is typisch een mengsel van bloem, boter, bruine suiker, kaneel, gember en kruidnagel. Het deeg wordt uitgerold tot een rechthoek en in reepjes gesneden die vervolgens tot balletjes worden gerold en goudbruin worden gebakken. Sommige recepten bevatten ook pure chocolade of koffiedik om wat extra smaak toe te voegen.

Sinterklaas Snoepgoed Bestellen

Andere Populaire Artikelen

De Lekkerste Sinterklaas Snoep!