Top 5 meest gegeten Sinterklaas snoep

Sinterklaas snoep

Sinterklaas snoeptijd

Met Sinterklaas in het land loopt bij iedereen weer het water in de mond. Niet alleen vanwege de aardige oude man, maar ook van het vele snoep wat de traditie met zich mee neemt. Want tijdens Sinterklaas periode gaan we allemaal weer helemaal los op pepernoten, kruidnoten en chocolade. En uiteraard brengt ook dit jaar Sinterklaas met de stoomboot vol cadeaus en snoep weer een bezoek aan ons land.

Top 5 Sinterklaas snoep

Altijd al willen weten wat nu de top 5 meest gegeten sinterklaas snoep is? Om dit te weten te komen heeft Droptelegram een enquete gehouden onder een grote groep klanten, met de vraag welk snoep ze het meeste eten tijdens de Sint periode. Hieronder de volledige top 5 van meest gegeten sinterklaas snoep:

  1. Chocolade
  2. Pepernoten (ofwel Kruidnoten)
  3. Schuimpjes
  4. TaaiTaai
  5. Marsepein

Chocolade Letters tijdens Sinterklaas

Wellicht 1 van de meest herkenbare chocolade producten die alleen tijdens de sinterklaas periode beschikbaar zijn. Chocolade letters. Op 5 december en daarvoor is dit een standaard onderdeel van de zak vol met cadeaus. Ook in bedrijven vind je steeds vaker chocolade letters die cadeau worden gegeven aan het personeel. Dit zie je vaak rond de tijd van de invaart en rond 5 december.

Chocolade Letter Bestellen

Pepernoten varianten door de tijd heen

Een ander niet weg te koekje tijdens Sinterklaas zijn pepernoten. Want denk je aan Sinterklaas, dan denk je aan pepernoten. Dit is al heel lang het meest populaire koekje van Nederland, zo populair dat je het vanaf augustus al in de supermarkten ziet en er zelfs winkels in het land zijn die de pepernoten het hele jaar door verkopen.

Pepernoten Bestellen

Een trend die met de populariteit van de pepernoten is ontstaan zijn de verschillende smaken waarin ze tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Geen smaak zo gek of het is wel verkrijgbaar. Wat te denken van stroopwafel pepernoten of pepernoten met truffel smaak om maar enkele voorbeelden te noemen. Tegenwoordig zijn de pepernoten is allerlei smaken te verkrijgen. En de lekkerste zijn natuurlijk van eigen bodem, daarom is Droptelegram een samenwerking gestart met Peppernuts. Nu dus ook bij Droptelegram de lekkerste pepernoten met de meest bijzondere smaken.

Pepernoten Bestellen

Pepernoten of kruidnoten

Dan is er natuurlijk altijd nog (of weer) de discussie of vraag. Zijn het nu Pepernoten of Kruidnoten. En wat is nu eigenlijk het verschil.
Pepernoten zijn kleine, ronde, harde koekjes met een vulling van chocolade of speculaaskruiden.Kruidnoten zijn ook kleine, ronde, harde koekjes maar met een vulling van kaneel en suiker. Het Nederlandse woord voor pepernoten is “pepernoten” en het Nederlandse woord voor kruidnoot is “kruidnoten”. Het verschil tussen de twee woorden is dat pepernoot is gemaakt van suiker en specerijen, terwijl kruidnoot is gemaakt van specerijen. Lees hier meer over het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?

Strooigoed met schuimpjes en tumtum snoep

Een heel populaire snoepmix is het strooigoed met schuimpjes en tumtum. Tijdens de jaarlijkse optocht hebben de Pieten hier hele zakken van om uit te delen aan de kinderen en volwassen die aanwezig zijn tijdens de Sint optocht. Maar ook bij bedrijven vind je deze mix terug op de werkvloer. Dan wordt de traditionele snoeppot vol met snoepjes omgetoverd tot een snoeppot vol met strooigoed. En wist je dat het woord ‘tumtum’ is afgeleid van het Nederlands en dat het een gevoel van liefde of genegenheid voor een ander betekent?

Strooigoed Bestellen

TaaiTaai waar komt dat toch vandaan / wie heeft dat bedacht?

Om dit te beantwoorden zijn we terug de geschiedenis in gegaan. Een stukje geschiedenisles zeg maar. Want Taaitaai dateert alweer van de 17e eeuw(!). Ondanks dat het een typisch Sinterklaas lekkernij is komt het oorspronkelijk uit Azië. Daar is het meegenomen door ontdekkingsreizigers uit de 17e eeuw. Die waren er zo dol op waren, dat zij een fort bouwden om de handel in deze koeken te beschermen.

En nu komt het konijn uit de hoge hoed. De plaats waar dit fort stond was destijds Taytay. (hoofdstad op het grootste eiland van de Fillipijnen: Palawan) De Nederlandse naam TaaiTaai is echter gekomen omdat De Nederlandse vloot die de koeken in beslag nam en ze naar Nederland bracht. Die reis duurde namelijk maanden waardoor de koeken hard en taai waren geworden. Vandaar niet TayTay maar TaaiTaai.

TaaiTaai Bestellen

Voor de echte zoetekauw, marsepein.

Een ander zeer zoet product rond Sinterklaas is marsepein. Marsepein vind je als kleine snoepjes maar er zijn ook hele marsepein taarten.

Sinterklaas Snoepgoed Bestellen

Lees ook:
» Pepernoten of kruidnoten

Andere Populaire Artikelen

Het Belang van Cadeaupakketten voor Bedrijven

Cadeaupakketten Voor Bedrijven: Haal Meer Uit Uw Zakelijke Giften! Cadeaupakketten voor bedrijven zijn als kleine [...]

Waardeer je Team: Ontdek de Unieke Geschenken voor Medewerkers bij Droptelegram

Geschenken voor Medewerkers: Versterk de Band binnen je Bedrijf Het geven van geschenken aan medewerkers [...]

Een Indruk Maken: Unieke Zakelijke Relatiegeschenken van Droptelegram

Professioneel Waarderen: Zakelijke Relatiegeschenken die Indruk Maken In de zakenwereld draait het niet alleen om [...]

Snoep als cadeau: het ideale brievenbuscadeau

Snoep als cadeau: een lekkere verrassing voor elke gelegenheid Snoep is een geweldig cadeau voor [...]

Cadeau voor vaderdag? Drop natuurlijk!

Cadeau voor Vaderdag 2024? Drop Natuurlijk! Drop is het lekkerste cadeau voor vaderdag 2024. Met [...]

Meest voorkomende dropsoorten in Nederland

Meest voorkomende dropsoorten in Nederland Drop is een populaire zoetigheid in Nederland en wordt vaak [...]

De Lekkerste Sinterklaas Snoep!

Uitverkocht
12,9518,95
Uitverkocht
12,9518,95
Uitverkocht
12,9518,95
Uitverkocht
12,9518,95
Uitverkocht
12,9518,95
Uitverkocht
12,9518,95
Uitverkocht
12,9518,95