Top 5 meest gegeten Sinterklaas snoep

Sinterklaas snoep

Sinterklaas snoeptijd

Met Sinterklaas in het land loopt bij iedereen weer het water in de mond. Niet vanwege de aardige oude man, maar wel van het vele snoep wat het met zich mee neemt. Want tijdens Sinterklaas periode gaan we helemaal los op pepernoten, kruidnoten en chocolade. En ook dit jaar is het weer Sinterklaas.

Top 5 Sinterklaas snoep

Altijd al willen weten wat nu de top 5 meest gegeten sinterklaas snoep is? Om dit te weten te komen heeft Droptelegram een enquete gehouden onder een grote groep klanten, met de vraag welk snoep ze het meeste eten tijdens de Sint periode. Hieronder de volledige top 5 van meest gegeten sinterklaas snoep:

  1. Chocolade
  2. Pepernoten (ofwel Kruidnoten)
  3. Schuimpjes
  4. TaaiTaai
  5. Marsepein

Chocolade Letters tijdens Sinterklaas

Wellicht 1 van de meest herkenbare chocolade producten die alleen tijdens de sinterklaas periode beschikbaar zijn. Chocolade letters. Op 5 december en daarvoor is dit een standaard onderdeel van de zak vol met cadeaus. Ook in bedrijven vind je steeds vaker chocolade letters die cadeau worden gegeven aan het personeel. Dit zie je vaak rond de tijd van de invaart en rond 5 december.

Chocolade Letter Bestellen

Pepernoten varianten door de tijd heen

Een ander niet weg te koekje tijdens Sinterklaas zijn pepernoten. Dit is al heel lang het meest populaire koekje van Nederland, zo populair dat je het vanaf augustus al in de supermarkten ziet en er zelfs winkels in het land zijn die de pepernoten het hele jaar door verkopen.

Een trend die met de populariteit van de pepernoten is ontstaan zijn de verschillende smaken waarin ze tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Geen smaak zo gek of het is wel verkrijgbaar. Wat te denken van stroopwafel pepernoten of pepernoten met truffel smaak om maar enkele voorbeelden te noemen. Tegenwoordig zijn de pepernoten is allerlei smaken te verkrijgen. En de lekkerste zijn natuurlijk van eigen bodem, daarom is Droptelegram een samenwerking gestart met Peppernuts. Nu dus ook bij Droptelegram de lekkerste pepernoten met de meest bijzondere smaken.

Pepernoten Bestellen

Strooigoed met schuimpjes en tumtum snoep

Een heel populaire snoepmix is het strooigoed met schuimpjes en tumtum. Tijdens de jaarlijkse optocht hebben de Pieten hier hele zakken van om uit te delen aan de kinderen en volwassen die aanwezig zijn tijdens de Sint optocht. Maar ook bij bedrijven vind je deze mix terug op de werkvloer. Dan wordt de traditionele snoeppot vol met snoepjes omgetoverd tot een snoeppot vol met strooigoed.

Strooigoed Bestellen

TaaiTaai waar komt dat toch vandaan / wie heeft dat bedacht?

Om dit te beantwoorden zijn we terug de geschiedenis in gegaan. Een stukje geschiedenisles zeg maar. Want Taaitaai dateert alweer van de 17e eeuw(!). Ondanks dat het een typisch Sinterklaas lekkernij is komt het oorspronkelijk uit Azië. Daar is het meegenomen door ontdekkingsreizigers uit de 17e eeuw. Die waren er zo dol op waren, dat zij een fort bouwden om de handel in deze koeken te beschermen.

En nu komt het konijn uit de hoge hoed. De plaats waar dit fort stond was destijds Taytay. (hoofdstad op het grootste eiland van de Fillipijnen: Palawan) De Nederlandse naam TaaiTaai is echter gekomen omdat De Nederlandse vloot die de koeken in beslag nam en ze naar Nederland bracht. Die reis duurde namelijk maanden waardoor de koeken hard en taai waren geworden. Vandaar niet TayTay maar TaaiTaai.

TaaiTaai Bestellen

Voor de echte zoetekauw, marsepein.

Een ander zeer zoet product rond Sinterklaas is marsepein. Marsepein vind je als kleine snoepjes maar er zijn ook hele marsepein taarten.

Sinterklaas Snoepgoed Bestellen

Lees ook:
» Pepernoten of kruidnoten

Andere Populaire Artikelen

De Lekkerste Sinterklaas Snoep!