Weet jij waar de naam Engelse drop vandaan komt?

De historie van engelse drop

Je hebt vast wel eens Engelse drop geproefd. Deze typische snoepjes met allerlei vrolijke kleurtjes en laagjes in verschillende vormen zijn waarschijnlijk wel bij iedereen bekend. Ze heten niet voor niets Engelse dropjes, want oorspronkelijk komen ze ook uit Engeland. Hier in Nederland zijn ze al lange tijd verkrijgbaar en worden ze veel gegeten. Een echte klassieker onder de dropsoorten! Niet voor niets de favoriet van menige zoetekauw, want ze zijn gewoon heel erg lekker. Ben jij ook benieuwd waar die kleurige dropjes vandaan komen? Wij vertellen je alles over de geschiedenis van dit dropje.

Engelse Drop Bestellen

Drop uit Engeland

Engelse drop is, hoe kan het ook anders, een echt Engels product. Het werd rond 1899 voor het eerst gemaakt in de snoepfabriek van Basssett & Co in de Engelse plaats Sheffield. In Groot-Brittannië heten deze snoepjes gewoon “Liquorice allsorts”, wat vrij vertaald zo iets als “gemengde soorten drop” betekent. Aanvankelijk maakte alleen Basset, tegenwoordig onderdeel van Cadbury’s, dit snoepgoed. Dit snoepje bestaat uit een mengsel van meerdere soorten snoepjes.

Een vrolijke dropmix

Traditioneel worden alle soorten Engelse dropjes gemengd, ze vormen een bonte mix van gekleurde rondjes, vierkantjes en staafjes. Hoewel we de Engelse drop eigenlijk niet anders kennen, is dit volgens het verhaal puur toeval. Deze mix is per ongeluk ontstaan, toen een vertegenwoordiger van Bassett, Charlie Thompson, de netjes gesorteerde snoepsoorten liet vallen. Hij raapte ze snel bij elkaar om de klant toch wat te laten zien. Deze was zo enthousiast over deze gemengde dropjes, dat hij ze zo bestelde. Sindsdien worden de verschillende soorten dropjes en snoepjes altijd gemengd.

Engelse Drop Bestellen

Engelse drop in andere landen

De “Liquorice allsorts” werden al gauw ontzettend populair in heel Groot-Brittannië. Vanaf 1932 begon Bassett de dropjes ook te exporteren naar andere landen. Deze lekkernij kwam onder andere in Nederland terecht en viel hier goed in de smaak. De naam Engelse drop is niet zo gek als je weet dat de dropjes aanvankelijk echt uit Engeland kwamen. Door de populariteit worden ze nu ook in Nederland en andere landen geproduceerd. Bijvoorbeeld in landen, zoals Duitsland, Scandinavië, Zuid-Afrika, Canada en Australië worden de Engelse dropjes graag gegeten.

De smaak van Engelse drop

Engelse dropjes zijn zo bijzonder omdat ze niet uit alleen drop bestaan. De dropsmaak wordt gecombineerd met kokos en anijs. Dat is een bijzondere combinatie, die misschien niet zo voor de hand ligt, maar erg lekker blijkt als je het eenmaal proeft. De verschillende smaken gaan namelijk heel goed samen. De snoepjes bestaan uit meerdere, gekleurde laagjes met elk hun eigen smaak. Je kunt de dropjes gewoon eten en genieten van de smaakcombinatie, maar het kan ook heel lekker zijn om de laagjes af te pellen en de afzonderlijke smaakjes te proeven.

Engelse Drop Bestellen

Soorten Engelse drop

Engelse drop bestaat traditioneel uit verschillende soorten dropjes en snoepjes, die door elkaar gemengd worden. Welke soort is jouw favoriet? En eet je ze door elkaar of zoek je eerst de lekkerste er uit? Per merk verschillen soms de kleuren en vormen. Dit zijn de klassieke soorten:

  • Vierkantjes met gekleurde kokos- en droplaagjes
  • Rolletjes drop gevuld met kokos
  • Dropstaafjes
  • Rondjes van kokos met drop er in
  • Anijsrondjes met gekleurde spikkels.

Populaire drop

Al bestaat de Engelse drop al een hele tijd, het is en blijft één van de meest gegeten dropsoorten. Zeker in ons land zijn deze snoepjes zeer bekend en geliefd. Doordat de dropsmaak niet overheerst vinden veel zoetekauwen deze dropjes lekker, niet alleen echte dropliefhebbers. Ze zien er bovendien heel aantrekkelijk uit door hun vormen en kleurtjes. Niets ziet zo mooi uit als met Engelse drop gevulde glazen snoeppot. Al zal die pot niet lang leeg blijven, want je kunt er gewoon niet van af blijven. Ook kinderen zijn er dol op, je kunt ze bijvoorbeeld goed gebruiken om er snoepkettingen van te rijgen.

Engelse Drop Bestellen

Engelse drop van droptelegram

Droptelegram heeft heerlijke Engelse dropjes van de beste kwaliteit. Ook de Engelse drop van Klene zit in ons assortiment. In onze webshop bestel je deze vrolijke dropjes heel eenvoudig. Er zijn verschillende hoeveelheden om uit te kiezen, uiteraard allemaal netjes in een leuk doosje verpakt. Lekker om zelf van te snoepen, om uit te delen of cadeau te geven! Klik hier om onze overheerlijke Engelse dropmix meteen te bestellen.

Geef een reactie