Wie eet er meer drop? vrouwen of mannen..

wie eet er meer drop? mannen of vrouwen

Nederland is de grootste fabrikant van drop in de Europese Unie. In de periode 1999-2008 is de productie van drop met een kwart toegenomen. Met een productiewaarde van 90 miljoen euro, neemt Nederland circa een derde van de EU-productie van drop en zoethoutextract voor zijn rekening. Spanje en Duitsland zijn respectievelijk Europa’s tweede en derde fabrikant.

Volgens Wikipedia consumeert ongeveer 80% van de Nederlandse bevolking wel eens drop, waarvan 14% regelmatig. De groep 16- tot 50-jarigen is daarbij het sterkst vertegenwoordigd.

De totale geconsumeerde hoeveelheid is circa 32 miljoen kilo per jaar, overeenkomend met ongeveer 2 kg per persoon per jaar en deze hoeveelheid is al vele jaren redelijk constant. Ongeveer 1 à 2 procent van de Nederlandse dropeters consumeert meer dan 100 gram per dag. Dat brengt ons natuurlijk op de vraag wie er nu meer drop eet, mannen of vrouwen?

Vrouwen zijn grotere dropeters

Opmerkelijk daarbij is dat het aantal vrouwelijke dropeters groter is dan het mannelijke aantal dropeters. De totale geconsumeerde hoeveelheid drop in Nederland is circa 32 miljoen kilo per jaar, overeenkomend met ongeveer 2 kg per persoon per jaar en deze hoeveelheid is al vele jaren redelijk constant. Ongeveer 1 à 2 procent van de Nederlandse dropeters consumeert meer dan 100 gram per dag.

Drop & gezondheid

Het eten van dit snoepje is uiteraard lekker maar niet altijd goed voor de gezondheid. Door het glycyrrhizinezuur dat in het zoethoutextract van drop zit, kan het eten van grote hoeveelheden hiervan hoge bloeddruk tot gevolg hebben. Daarnaast zitten er in reguliere variant veel suikers en/of salmiak, wat ook niet altijd goed is voor de gezondheid. Kies daarom wat vaker voor suikervrije variant, dat kan net zo lekker zijn maar dus met minder suikers. Zo blijft het snoepen van drop lekker.

Ben je op zoek naar lekkere dropjes, neem dan eens een kijkje in het ruime assortiment van online snoepwinkel Droptelegram.nl

This entry was posted in Blog and tagged .

Geef een reactie